Det er blevet in med en vintage boligstil, og man opnår denne stilretning, når man kombinerer et nyt moderne hjem med noget gammeldags, man ofte finder blandt genbrugsbutikker, på loppemarkeder og blandt arvestykker. Men man kan naturligvis ikke blande hvad som helst, da mange genstande vil få din bolig til at ligne en kaotisk losseplads, så et gælder om at finde de enkelte gode og brugbare genstande, der fint supplerer din bolig, således du får en vintage stil i hjemmet.

 

Generelle råd om vintage stil i hjemmet

Mange flytter ind i et nybygget hus, hvor der ingen charme findes. Alt er flot, skinnende og perfekt men uden sjæl. Derfor ønsker mange at levere et personligt særpræg til hjemmet, så man selv og besøgende gæster kan mærke boligens nye stilart, når man kan mærke beboernes sjæl ved boligens genstande. Hvis man får dette til at gå op i en højere enhed, så har man skabt en vintage boligstil, hvilket ikke altid er nemt at skabe.

Her kommer der nogle generelle råd om, hvordan man nemmere skaber en vintage boligstil. Man bør købe nogle personlige genstande når man er ude på en eksotisk rejse i udlandet, så man har nogle unikke souvenirs, der minder om rejsens oplevelser. Man kan også være heldig at falde over nogle genstande i en genbrugsbutik, hvor man finder gode brugbare genstande, der både minder om barndommen og en forsvunden tid.

 

  • Man bør forsøge at holde samme stil og farvevalg
  • Udstil dine genstande i åbne skabe, fade, skåle, vitriner mv.
  • Anskaf lange velourgardiner til soveværelset, det giver stemning og ro.
  • Indret hjemmet med grønne planter evt. hængende ned fra loftet.
  • Overvej guldindrammede oliemalerier på væggene.
  • Anskaf bløde tæpper, hvilket både er godt for akustikken og stilen.

 

Eksempler på vintage genstande

Kunsten ved at skabe et flot hjem i vintagestil er at finde de rette genstande til at supplere hjemmets indretning. Man kan finde masser af inspiration i antikvitetsbutikker, hjemmesider på nettet om antikviteter og vintage, på loppemarkeder samt i den blå avis. Ofte kan få genstande skabe en helt ny stilart som f.eks. en stor lysekrone til spisestuen, en himmelseng til soveværelset, en skræddersyet bogreol til stuen, antikke tæpper, stuk på lofterne, store vaser, statuer, designermøbler og designerlamper,