Alle genstande i hjemmet er i større eller mindre grad med til at kategorisere boligens stilart, og du kan derfor gøre din personlige indsats for, at hjemmet får den ønskede stilart og stemning, der får alle til at føle sig tilpas i en hyggelig og indbydende atmosfære.

I dag ønsker mange at indrette et moderne hjem samt kontorbygninger med en unik vintage stil og gerne med et præg af retro fra 50´erne, 60¨erne og 70´erne.

Retro og vintage dækker begge over begrebet, hvor ældre genstande får nyt liv i et moderne hjem, og det forekommer især for klassiske møbler og lamper på grund af deres unikke design og generelle høje kvalitet.

Typer af lamper

De største og flotteste lamper er ofte loftslamper, der er kendetegnede ved at hænge ned fra loftet. Denne type lamper kan fås i de helt store størrelser og er velegnede til store lokaler med højt til loftet.

Kategorien omfatter de kendte modeller Globen og Koglen, og lysekroner er også normalt loftlamper, og disse lamper kaldes også normalt for pendler.

De mindste typer lamper er normalt de væg monterede modeller samt bordlamperne, da disse normalt er dekorative men diskrete og kun er velegnede til at belyse et mindre lokalt område i lokalet. D

en sidste overordnede type lamper er standerlamperne, der jo er karakteriseret ved en fod, der gør at lampen er en gulvlampe, der kan placeres overalt i lokalet men normalt inde langs væggen.

De mest kendte lamper er fremstillede af danske designere som disse:

  • Arne Jacobsen
  • Poul Henningsen
  • Verner Panton
  • Louis Poulsen

Lamper fremstilles i alt lige fra kunststofmaterialer (plast) til glas, keramik eller forskellige metaller som stål og messing, og de kan fås i mange udformninger, størrelser og farver, så derfor findes der rigtig mange forskellige slags lamper på markedet.

Imidlertid bør du holde dig til de mest anerkendte mærker, selvom de måske er en smule dyrere end andre typer, idet de kendte lamper holder prisen i årene fremover, og faktisk vil du endda nok kunne se en stigning i priserne på grund af det lille udbud og den store efterspørgsel.

Find retro loftslamper på nettet

Det er efterhånden blevet vanskeligere end tidligere at finde frem til retro loftslamper på brugt markedet i dag, da denne type lamper jo er udgået af produktionen for mange år siden.

Du er derfor henvist til at søge efter gamle lamper i antikvitetsforretninger, på auktioner, i avisernes brugt annoncer samt på loppemarkeder, men heldigvis kan du også finde lamper på nettet.

 

Du kan især finde sjældne retro loftslamper på auktionshuset Lauritz.com, der netop har en hjemmeside, hvor man kan afgive bud på kundernes varer, og hvor du efter hammerslag kan afhente varen ved nærmeste Lauritz.com lagerlokale.

Det gør det nemt at finde brugte lamper, idet du blot sidder hjemme ved sig selv og kan se udvalget på nettet, hvorefter du kan finde flere informationer om den enkelte vare samt se eksperternes skønnede salgspris på varen.