Genbrug har efterhånden været det nye sort i mange år, og der er intet, som tyder på, at den tendens ændrer sig. På verdensplan er vi nemlig i stigende grad blevet bedre til generelt at genbruge ting, hvad end det er møbler eller tøj. Gamle designklassikere fra PH, Arne Jacobsen og Wegner er særdeles eftertragtede genstande. Men hvordan gør du dig en god handel, og hvor finder du disse tidløse antik møbler og klassikere?

Tænk over, hvad du er på jagt efter

Før jagten begynder, er det vigtigt, at du beslutter dig for, hvilke møbler du er interesseret i. Det gør det nemlig langt lettere at sortere i de mange forskellige genstande og møbler, som du møder på din vej, når du går på jagt i en genbrugsbutik.

For vaser, lamper og møbler vil du utvivlsomt møde uendelige mængder af i din søgen, og så snart du ved, hvad du søger, vil det hele være meget lettere.

Besøg butikkerne jævnligt

Genbrugsbutikker får konstant nye møbler og genstande, men det unikke er, at de næsten altid kun har én af hver slags, og derfor er det vigtigt, at du er hurtig og beslutsom. Ubeslutsomheden bliver din værste fjende i jagten på de gode kup og kan i sidste ende betyde, at du mister en ellers god handel.

Tålmodighed har alle dage været en dyd

Tålmodighed er dog alligevel dit vigtigste våben, når du skal handle antikke møbler. De hænger desværre ikke på træerne, og derfor er det nødvendigt, at du væbner dig med tålmodighed – også selvom det efter tiende forsøg endnu ikke er lykkedes dig at finde det, som du ønsker.

Heldigvis er der mange genbrugsbutikker, og det betyder, at der er mange steder, hvor du kan kigge. Du kan naturligvis også tjekke forskellige auktionshuse og deres hjemmesider, men som regel ved de udmærket, hvad de vil have for tingene, og her er det efterhånden blevet mere sjældent at gøre sig en direkte god handel, idet auktionernes popularitet er steget med årene.

Vær kreativ

Sommetider lykkes det at finde det, som du søger. Måske er farven bare ikke helt den rigtige. Nå, videre til den næste. Nej! Vær i stedet lidt kreativ. I mange tilfælde er det muligt at finde en fornuftig, billig løsning til at få istandsat møblet, så det kommer til at se ud, som du ønskede det.

Lad os antage, at det er en stol, men i den forkerte farve. Kunne du eksempelvis forestille dig at ombetrække stolen i et andet stof – måske en anden farve?

Det er kun fantasien, der sætter grænser for dig, når du skal på jagt efter de antikke møbler.