Vi mennesker er jo ikke ens på nogen måder, da vi har forskellige holdninger og ideer til alting. Det gælder også indenfor mode og indretning, så derfor sværger mange til upraktiske og dyre designermøbler, mens andre nøjes med billige og funktionelle møbler. Især studerende med dårlig økonomi er tvunget til at være kreative i deres indretning i studenterhyblen. Bæredygtighed og kreativitet er in – dyrt design er yt. De fleste studerende har ikke råd til dyre Arne Jakobsen-møbler og fornemme designerlamper.

Det betyder dog ikke, at du ikke kan indrette din lejlighed på en unik og personlig måde. I stedet for at smide dine brugte el-pærer, gamle flasker eller gamle elektriske apparatur i skraldespanden, så kan du her få nogle gode idéer og tips til, hvordan du med lidt kreativitet kan bruge det til at peppe din lejlighed lidt op. Jeg har samlet 5 tips til, hvordan du med brugte ting og sager kan give din lejlighed eller værelse et personligt og bæredygtigt præg.

5 gode råd om billig indretning

  • Retro indretning med guitar som hylde. Har du en gammel guitar, som ikke virker, eller kender du én der har? Så er det her måske idéen til dig, der ønsker at pynte din væg med en praktisk guitar. Det eneste, det kræver, er at du fjerner strengene, samt hele forsiden af guitar-kassen. Herefter kan du ved hjælp af tyndetræplader, nogle små klodser og søm fastmontere små hylder inde i guitaren. Husk at montere dem diagonalt i guitaren, hvis du ønsker at hænge guitaren skrå på væggen.
  • Elegant olielampe lavet af brugt el-pære. Her er en min personlige favorit. Super elegant design, og som er relativ nemt at lave. Det eneste, det kræver, er et par el-pærer af glas, lampeolie og et snørebånd i bomuld.
  • Retro el-apparat til designer-potteplante. Der er ikke længere mange, som har det klassiske kassefjernsyn med antenne, og den færreste ejer stadig den klassiske drejetelefon. Har du sådan en retro-telefon eller et gammeldags fjernsyn, radio eller skrivemaskine, så har du en potentiel super fed udsmykning til din lejlighed.
  • Gammel, slidt malerstige som bogreol. Det kan være, at dine forældre har en gammel malerstige liggende, som alligevel ikke længere er forsvarlig at bruge til sit oprindelige formål. Hvis du er så heldig, så har du potentielt en rigtig fed hjørnehylde, som kan bruges til bogreol.
  • Iskrus som hyggelige fyrfadslys-glas. Det femte og sidste råd er noget mere simpelt. Vi har derfor samlet masse af deres farverige iskrus til os. Dem bruger vi som “lysestager” til fyrfadslys, hvis der skal skrues lidt op for hyggen.