Det er en sjov hobby at købe nye møbler og brugskunst til hjemmet, så det opnår en bedre stil og en god atmosfære. Lamper betyder faktisk mere, end de fleste er klar over, så derfor kan du virkelig give din bolig et ordentligt løft ved at holde udkig efter nye lamper, der bedre passer ind i dit hjem.

En smuk lampe med det helt rigtige lys kan gøre meget for stemningen i hjemmet, og samtidigt er de meget dekorative og optræder på en måde som en kunstgenstand i hjemmet. De er både beregnet til at afgive lys og sikre en tilpas belysning, men skal også kunne afgive en hyggebelysning.

Især i vinterhalvåret har vi tændt mange lamper i løbet af dagen, og vi bruger lamper det meste af dagen, idet vi både arbejder, læser og spiser på mørke tidspunkter på dagen.

Kendte designerlamper

De dyreste lamper på markedet er kendte designerlamper, der koster en formue på langt over 10.000 kr. pr. stk., uanset om de er nye eller brugte. Mange kan simpelthen ikke finde pengene til at have dyre designerlamper i hjemmet, men heldigvis kan man for mere beskedne beløb købe gode designerlamper af mindre kendte designere. Det vigtigste er, at de giver liv i hjemmet og gerne må være moderne, tidløse og stilsikre. De kan normalt inddeles i disse fire kategorier:

  • Hængelamper (pendler)
  • Væglamper
  • Gulvlamper
  • Bordlamper

De mest kendte mærker er Poul Henningsen (PH), Arne Jacobsen, Verner Panton, Le Klint, Louis Poulsen samt andre kendte danske designere.

Find inspiration på nettet

Du kan naturligvis altid smutte ned til din lokale elektriker eller lampeforretning og se på lamper, da de sikkert har en masse at vælge imellem. Du finder sikkert et større udvalg til meget konkurrencedygtige priser på de mange webshops på nettet, der jo ikke har de samme store udgifter at slås med som de fysiske forretninger. Du bør derfor indhente priser og inspiration på moderne lamper hos Ilva.dk, da denne møbelkæde har lamper indenfor alle prislejer og mange moderne stilretninger og sikkert også har nogle til netop din smag og behov.