Den kendte designer Anders Arhøj blev interviewet i Berlingske omkring hans bolig, som er fuld af hygge, personlighed i ægte vintage stil. I artiklen kan man følge hans indretning for hele boligen, men her fokuserer vi især på stuens indretning. Han arbejder til daglig med interiørdesign, illustrationer, visuel markedsføring, styling, koncepter, tekstilprints og meget mere.

Tre gode tips til indretning af stuen

  • Støt de små, selvstændige designere her i Danmark, som producerer deres egne produkter og prøver at få et firma op at stå – og undgå de større boligfirmaer, som kopierer og snylter på det danske vækstlag. Hvis det ikke koster noget, er det nok fordi, at designet er hapset fra andre! Som forbruger har du valget og købekraften til at ændre.
  • Planter er essentielt i et hyggeligt hjem. Det er stadig kun få tusind år siden, vi levede side om side med dem, så der er noget fundamentalt i os, som aktiveres, når vi omgives af grønt. Og så renser de luften, er prisbillige og hygger enormt meget i ellers sterile hjem.
  • Lav dine egne ting til boligen – mal et bord, byg en reol, sy en pude. Det giver fordybelse og afslapning at have projekter, som involverer det at bruge hænderne. Og så er man glad for tingene i mange år. Hvis du selv har lavet det, giver det også dit hjem en meget mere personlig stil end bare at købe den samme dims, som alle andre gør.

Hvorfor bor du, som du gør?

Jeg har brug for meget lys i mit arbejde med farver og produkter – og derfor er det meget vigtigt for mig at være et sted med store vinduer og gerne udsigt, ellers kan jeg slet ikke arbejde. Jeg er meget påvirket af omgivelserne, når jeg arbejder, og kan ikke rigtig producere noget brugbart, hvis jeg befinder mig et sted, som jeg ikke kan lide – for eksempel amerikanske lufthavne med væg til væg-tæppe eller et kedeligt gråt kontor, hvor folk hele tiden snakker i telefon.

Hvilket rum er dit yndlingsrum?

Jeg elsker min stue, fordi der næsten kun er brune ting. Gæster synes ofte, at det er lige lidt for vintage, men det passer mig fint. Jeg afskyr alt i plastik og metal – for mig har disse materialer ingen særlig æstetisk værdi i hjemmet.

Hvilken ting i dit hjem har størst affektionsværdi?

Jeg er ret fascineret af koppen som objekt og synes altid, at man kan bruge én mere – Jeg er i hvert fald godt i gang med at designe flere forskellige serier. Men den kop, der betød mest for mig, er desværre væk; det var en rustik japansk te-kop, som jeg havde håndmalet og brændt i en lille bjergby udenfor Tokyo sammen med nogle gode venner. Desværre blev den smadret af en uforsigtig pottemager sidste år, da han skulle låne den.