Det er igen blevet moderne at indrette sin spisestue i en rustik vintage-stil, hvor det ærværdige gammeldags kvalitetslook dominerer billedet. Indret din spisestue med lys, luft og ro og lad det rustikke og nordiske komme til udtryk. Din spisestue er jo det rum i hjemmet, der bliver brugt mest ivrigt.

Det er her, du samles med familien og nyder hverdagens og weekendens lækkerier, og her du byder dine venner på god mad og et lækkert glas vin. Det er også i spisestuen, at de gode samtaler foregår, og hvor avisen og gode magasiner bliver fordøjet over en lækker kaffe.

Spisestuen er både et stemningssættende rum og et sted, hvor der skal være plads til alle – til kulinarisk leg, afslapning og hygge. Vil du ramme en indretning, der signalerer hjerterum og plads til alle, er der masser af inspiration til den perfekte spisestue.

Den rustikke spisestue

• Tager udgangspunkt i det rå og naturlige.

• Har elementer bestående af træ, beton, marmor, jern og andre tunge skyts i sig.

• Har oftest tunge møbler, der bærer stuen, suppleret med blødere materialer, der viser personlighed og hygge.

• Har et udtryk, der signalerer, at rummet og møblerne er stærke og slidsikre – og dermed at der er plads til alle.

• Rummer både det maskuline og feminine, som du kan skrue på efter smag og behag.

Eksempel på en spisestue

Man kan finde yderligere inspiration til indretningen af en rustik spisestue på altomindretning.dk. Her kan du møde et godt eksempel på en spisestue, som er indrettet i vintage stil med en hyggelig, afslappet og eksotisk stemning. Bænken langs væggen er fantastisk dekoreret med puder i forskellige støvede farver og mønstrer. Puderne er med til at give en eksotisk stemning til rummet.

Når man vælger en bænk som denne, skal man huske at have gjort sig overvejelser omkring rengøring og vedligeholdelse af puder og tekstiler i forhold til dets brug. Her har man valgt en neutral farve til hynden, som ikke er alt for sart, men som stadig spiller godt til de øvrige puder.

Hylden over bænken giver en god mulighed for at dekorere væggen med personlige ting, men vær opmærksom på placeringen, så man ikke støder hovedet ind i hylden mens man sidder. Taburet stolene giver ikke den bedste sidde komfort, men er god at have placeret under bordet, når der ikke er behov, men samtidig en god stol til hurtige og uformelle måltider.