Når det gælder om at indrette sit soveværelse, så må man gerne være kreativ og benytte sin fantasi fuldt ud. Vi befinder os jo i det allerhelligste rum, som især er beregnet til dig og din partner. Her tilbringer man sammen mange timer i døgnet, og her må der gerne kunne findes inspiration og idéer til dagligdagens opgaver og nattens sysler. Med små nyttige tips kan man enkelt og billigt selv skabe en herlig stemning og god atmosfære i soveværelset. Du kan sikkert finde meget mere inspiration til indretning af soveværelser på kvindeguiden.dk, også selvom du er en mand, da både mænd og kvinder har retten til at være kreativ i sit sind. Husk at jeres soveværelse skal være imøde-kommende og luftigt, og med neutrale vægge kan du nemt tilføje stil og stemning med tekstiler og andre former for udsmykning.

Dit private refugium

Af alle hjemmets rum, er soveværelset ofte det rum, der indretningsmæssigt, lægges mindst vægt på. Måske fordi soveværelset sjældent er det, der ses af andre – og fordi det af samme grund, ofte bliver brugt til opbevaring af rod og ragelse. Men alle burde unde sig selv et rart soveværelse. Et værelse, hvor der er ro og orden, et tilflugtssted, hvor man kan trække sig tilbage og lade op, et rum med sjæl og atmosfære, hvor det er trygt og rart at lægge sig til at sove, og dejligt og opløftende at vågne op. Og da soveværelser jo generelt udgør hjemmets mindste rum, så burde opgaven med at få istandsat soveværelset også være overkommelig og et oplagt weekendprojekt.

Enkle, neutrale rammer

Det er altid dejligt med et nymalet soveværelse. Hvide eller cremefarvede vægge, loft og evt. gulv, de sikre valg. Det lyse soveværelse virker imødekommende og luftigt, og med neutrale vægge kan du nemt tilføje varme, stil og stemning med accessories i lækre og afstemte farver og nuancer. Væggene kan også males i smukke, dæmpede farver og nuancer, eller tapetseres med nogle af de mange skønne tapeter, som egner sig særligt til soveværelser. Det er tapeter, som f.eks. kombinerer hvidt med råhvide nuancer, hvidt med elegante lyse gråblå toner og tapeter som kombinere det sandfarvede med varme moccafarver – kombinationer som fungerer i soveværelset og giver rummet skønhed og elegance. Og er du glad for farver, så kan det virke godt, hvis du f.eks. vælger at tapetsere en enkelt væg med kulørte striber.

Vær kreativ med tekstiler

Det er sjovt og spændende at bruge tekstiler i indretningen. Med tekstilernes farver, mønstre og strukturer er det nemt at være kreativ og skabe varme, stil og stemning i soveværelset. Tekstiler gør det også nemt at skabe sammenhæng og harmoni i rummet.

Den vigtige belysning

I soveværelset er der som regel brug for flere forskellige slags lys: en loftslampe, som giver funktionelt lys, en sengelampe, som giver godt læselys – og ind i mellem kan det jo også være rigtig rart med en dæmpet og romantisk belysning.