Når man nu skal i gang med at indrette sine forskellige rum i boligen, så kan man naturligvis tage til Ikea, og man kan finde meget godt her til yderst rimelige priser. Men så er din stil allerede lagt for dig. Dit hjem vil komme til at ligne andre Ikea boliger. Der vil ikke være så meget sjæl og individualitet i din stil. Din stil vil mere blive mainstream, hvor du blot følger med strømmen. Når du får familiebesøg eller andre gæster, så vil der ikke være så mange samtaleemner og smalltalk, som din bolig vil indbyde til. Du har måske fokuseret på det udelukkende praktiske i din husholdning, og det er jo dit valg i den sidste ende. Men der findes en nem og billig måde at opnå en mere personlig stil. Du bør gøre en lille indsats for, at din bolig bliver mere individuel, så man kan se, at der her bor levende og tænkende mennesker, som er rimeligt sofistikerede. Man skal skille sig en smule ud fra mængde og skabe sin egen stilretning, hvor man blot holder sig til en konsekvent retning og følger denne.

Hvilken stilretning bør man vælge?

Det er et personligt valg, som kan være svært at træffe. Man bør starte med at finde inspiration i butikker eller på internettet. Husk at det ofte kan være de små ting, som er de altafgørende for valget af din stilretning. Man skal jo passe meget på med at blande for mange stilretninger sammen, så er det meget bedre at holde sig til det enkle, således det ikke bliver rodet. Ikea er jo et eksempel på en moderne butik, hvis stil signalerer modernisme med flade linjer og funktionalitet.

En helt anden retning er f.eks. Bjørn Wiinblad, som har et stort udvalg af praktiske genstande til hjemmet, som foruden også er pyntegenstande, som har sin helt egen stil. I butikker landet over kan man købe krus, kopper, lysestager, skåle, vaser, dåser og meget mere, som alle er holdt i samme stilretning.

Så når man alligevel skal investere i et godt spækbræt eller nogle serveringsbakker, så kan man ligeså godt fra starten af vælge en flot og stilsikker model, som man eksempelvis kan læse mere om på internettet. Den officielle Wiinblad hjemmeside har eksempelvis mange forskellige smarte modeller af en Bjørn Wiinblad bakke.