Længe har vi hungret efter de store, lyse hjem. I dem kan vi føle os fri, og vi får luften til at slappe af efter en lang dag. Dog kan det for flere blive en smule for upersonligt, for klinisk og for rent, og det kan gå hårdt ud over den hyggelige atmosfære.

Derfor er der mindst lige så mange, der holder fast i alt det romantiske og trygge, der er forbundet med et hjem i lidt mørkere nuancer på blandt andet deres lækre træmøbler og andet træ såsom gulve og paneler.

Derfor bør du bearbejde dit træ med en bejdsning

Hvis det er noget, du kan nikke genkendende til, og hvis du gerne vil give dit hjem lidt ekstra personlighed, så kan det være, at det er lige præcis en bejdsning, dit træ trænger til. Med en bejdsning har du nemlig mulighed for at give dit træ den farvenuance, du drømmer om – og ofte er det i den lidt mørkere tone, som virkelig kan fremhæve alt det naturlige lige fra åretegninger til strukturer i materialet.

Forestil dig et mørkt træbord oplyst af stearinlys, et mørkt gulv med lyse og lette møbler eller mørke paneler, der skaber ekstra dybde i for eksempel soveværelset.

Skab en mere holdbar overflade der er lettere at vedligeholde

Det er dog ikke den eneste fordel med en god omgang bejdsning. Du får nemlig også et materiale, som du forlænger levetiden på. Det vil sige, at du ikke blot giver træet nyt liv og en anden historie at fortælle, du får også en mere holdbar overflade – især hvis du afslutter din bejdsning med en klarlak.

Vil du gerne bibeholde træets natulige farve, er det altid en fordel at gøre brug af en klarlak, idet du så får samme resultat med en holdbar overflade, der er lettere at vedligeholde.