Vidste du, at der kan være en guldgrube skjult i antik og gamle møbler? Det er sket for mange, at de er blevet positivt overrasket, når de har fået vurderet nogle ting af ældre dato, som de ikke troede var særligt meget værd, men som pludselig viser sig at være eftertragtede varer. Hvem ved, måske er du også en dem, der har en større formue gemt derhjemme uden at vide det?

Du kan blive overrasket

I dag er det ikke ualmindeligt, at hjemmet er prydet af både nye møbler og gamle møbler. Rent faktisk står der i mange hjem møbler, som er af ældre dato.

For ofte ser man, at unge arver møbler fra deres bedsteforældre, som de tager med sig, når de flytter hjemmefra den første gang. Møblerne har de ofte til at stå fremme som et minde om et kært familiemedlem. Det er derfor møbler, som typisk har en helt særlig affektionsværdi for vedkommende, som har dem stående.

Fordi møblerne typisk står fremme som et kærligt minde om en afdød, tænker beboeren muligvis ikke over, at de arvede møbler kan være rigtig mange penge værd. Men det kan de. Og derfor er det en god ide at få dem vurderet.

Nu kender du værdien – hvad så nu?

Når du har fået vurderet dine antikke og gamle møbler, kan du nemt blive overrasket. Måske har de en langt højere værdi, end du troede, og måske er noget til gengæld slet ikke ligeså meget værd, som du forventede.

Når du har fået vurderet dine antikke sager, kan du vælge enten at have dem stående, som du har gjort hidtil, eller du kan vælge at sætte dem til salg. Der er fordele ved begge ting. Sælger du varerne nu, hvis de er vurderet højt, kan du score en god sum. Vælger du at beholde dem, kan det ske, at de stiger i værdi, så de kun bliver mere værd med tiden. Måske er de også bare rare at beholde for dig som minde, uden at værdien betyder så meget. I så fald er det vigtigt, at du passer godt på dem. 

Det er op til dig at vurdere, hvad der er bedst. Men sørg for, at du uanset hvad får vurderet dine antikke og gamle møbler, for det er en stor fordel at kende værdien på de møbler, du har stående i dit hjem.