Sovesofa

Husker du de gamle sovesofaer? Jeg har flere i tankerne, den fra min farmors stue. Kan ikke engang længere huske, hvad hun kaldte den. Men hun sov til middag på den om dagen, og ellers blev den brugt som sofa. Den anden sovesofa jeg tænker på, er den jeg havde som ung. En sofa som blev brugt på mit værelse i stedet for en seng. Om aftenen kunne den foldes ud til en seng. Jeg var ung i 80érne, så den var naturligvis i pink og turkis, hvad ellers? I dag findes et enormt stort udvalg af sovesofaer og selv den kræsne køber kan finde en ordentlig sovesofa, se en butik der udmærker sig på dette område.  

Min favorit

Min smag har ændret sig med årene, og nu har jeg en helt særlig sovesofa i mine tanker. Det er en sovesofa med blå madras fundet i ovenstående butik. Jeg kan rigtig godt lide enkeltheden og alle de fine små detaljer, syningen og farverne. Klassisk og enkel- ligesom jeg kan lide det.

Sovesofa til børn og unge

På børneværelset og nok især til teenagerne er sovesofaen helt perfekt. Den er smart og kan nemt foldes sammen. Faktum er nok at mange teenagere bare lader den ligge med sengetøj og det hele på om dagen, hvis man ikke er efter dem. Men muligheden for at få et pænt værelse, når vennerne kommer på besøg er til stede og det tror jeg er ret vigtigt i den alder. Desuden er det bare fedt at kunne sove i en sofa, se film i sin seng og som teenager- at ligge i sengen til langt op ad formiddagen. Og hvis man ikke kan det som teenager, hvornår pokker skulle man så kunne gøre det. Mange har travlt med at blive voksne og få karrierer meget tidligt i livet. Så det er bare med at nyde afslappelsen i en af de mange sovesofaer, der er på markedet, mens det kan lade sig gøre.