Den korrekte definition af antikke/vintage møbler er, at de er lavet mindst et hundrede år, før de er købt. Ikke desto mindre er vintage stilen blevet temmelig populær, hvorfor detailbutikkerne har det med at strække definitionen en hel del. Møblerne produceres ofte samme år eller et par år før de købes, men med det velkendte og populære vintage præg som folk er så hungrende efter.

Vi har for længst skiftet de pæne jævne overflader, de abstrakte akvarelmalerier og de stærke farver ud. Nu vil vi have rustikke overflader, art prints og varme naturlige farver. Sådan er det jo, moden og tidernes tendenser skifter hele tiden, så boligforretningerne har da også bare at være med på beatet. Med Idemøbler kan du sammensætte vintage stuen.

Stuebordene er et statement møbel

Sørg for at få styr på bordene først og fremmest, da du dermed kan give din stue en rigtig vintage vibe ved at vælge det rigtig bord.

I dag forbinder vi vintage med det rustikke, slitage og et lidt gammeldags præg, hvorfor det er et hit at vælge et spisebord med en rug træbordplade og et støbejernsstel. Dette finder du hos serien Vintage, der har diverse borde i forskellige størrelser og højder.

Det er et super udgangspunkt for vintage stuen, der nu kan bygges videre på med de små finesser.

Charmen ligger i detaljen

Vintage stilen er ikke så rent og minimalistisk, men har derimod en særlig charme over sig, der skabes med diverse unikke og personlige genstande. Det kunne også være et ældgammelt stykke legetøj, man stillede frem på træhylden, brug en gammel slidt stige sombogreol eller lignende. Der findes virkelig et utal af spøjse og skæve ideer, der kan bruges i vintage stuen.

Hos Idemøbler kan du bl.a. få den gamle Wonderful Copenhagen plakat, hvor en sporvogn er afbilledet eller gamle Carlsberg reklamer.

Raw lampen til 700 kroner vil i øvrigt sætte prikken over i’et i vintage stuen med det antikke sølvlook i metal.