Der er mange boligmagasiner i kioskerne og boligprogrammer på TV, hvor man på kort tid forandrer en bolig med en forældet stilart til en ny og moderne stil, hvor man udskifter møbler, tæpper, gardiner samt mange brugsgenstande, så boligen får en vigtig ansigtsløftning og bliver mere tidssvarende.

Man kan opnå et smart udseende ved at anvende rustik i valget af materialer til møbler og genstande i boligen. Mange kender programmerne ”Fra skrot til slot” og ”Hjælp – mit hus skal sælges”, og det er jo forrygende og interessant underholdning, idet man virkelig tager fat og tager beslutninger.

Det store kendte møbelfirma IDÈ Møbler sponsorer visse af de aktuelle bolig programmer, da butikskæden kan leverer mange af disse moderne møbler, og rustik er en af nutidens hotte tendenser.

 

Rustik er råt og romantisk

I gamle dage var de fleste materialer ubehandlede, så de var fra naturens side rå og rustikke, da man ikke overfladebehandlede dem i den grad, som har været brugt de seneste mange år. Vi har imprægneret træ, vi har lamineret overflader, vi har sprøjtemalet mange materialer og derved har vi kunnet opnå en glat og rengøringsvenlig overflade i de ønskede farver.

I dag ønsker mange at se træets indvendige originale farver med årer og struktur, så her er det nok at lakere eller bejdse træet, så det kan anvendes som reol, stol eller spisebord. Hvis man på møbelfabrikken sliber træet ned fint sandpapir og giver det en nænsom overfladebehandling, så kan man virkelig opnå glæde af et originalt træbord, især hvis det er fremstillet i ædeltræ eller en anden hård træsort.

Man kan bruge sådan et kvalitetsmøbel i rigtig mange år fremover. Ved at sammensætte møblementet rigtigt kan man skabe et hjem fuld af charme, personlighed og kontraster. Man kan med held kombinere materialer som træ, stål og metal til at virke sammen med bløde tekstiler, smukke mønstre og sarte, feminine nuancer.

 

Vælg en vintage-stil

Der findes flere former for vintage, som jo betyder noget gammeldags og fuldt funktionsdygtige genstande. Hvis man vil have et succesrigt helhedsindtryk i den nye bolig, så skal man starte med at skabe sammenhæng mellem de ydre og indre rammer, og det opnår ved at vælge en konkret vintage-stil, som kunne være rustik.

I dag er det moderne med råt træ og cool stål. Farveskalaen er afdæmpet med udgangspunkt i de grå toner med et strejf af feminine farver. Spisebordet med stole i spisestuen skal anvende en bordplade af rustikke træplanker og miks med moderne spisebordstole.

Hvis du ikkevil holde det hele i den rå stil, så kan man bløde looket op med feminine tekstiler såsom puder i sarte nuancer som rosa, nude og hvid. Man kan anvende råt jern til både lamper og ophæng med kæder, så der opstår en rå stil omkring disse. Man kan finde vintagemøbler i diverse genbrugsbutikker, antikvitetsforretninger, og man kan også finde det nyt i bolighusene.