Måske har du ikke umiddelbart tænkt på, om det betyder noget, hvilken form spiseborde bør have i spisestuen. Men hvis du påtænker at anskaffe nye spiseborde til hjemmet, så bør du overveje en del vigtige faktorer, før du blot køber det første og bedste spisebord. Her kommer der tips og gode råd om, hvordan du finder det perfekte spisebord, og hvad du bør prioritere ved købet.

Faktorer ved spiseborde

Når du vil købe et nyt spisebord til dit hjem, så er det fordi du mangler et bord i køkkenet eller i spisestuen, eller fordi de gamle spiseborde simpelthen ikke længere er velegnede. Du bør naturligvis undersøge markedet først, således du får det bedst mulige bord for pengene. Prisen bør ikke have den højeste prioritet, men du bør da have et budget med en øvre grænse, idet du især bør prioritere bordets kvalitet og levetid. Du bør først og fremmest sikre dig, at dine kommende spiseborde har den rette stil og den rette størrelse til de rum, som de skal være i. Hvis du ofte får mange til bords, så bør du overveje et stort bord eller et med udtræksmulighed.

Du kan både få udtræk på runde samt på firkantede borde. Gode spiseborde er nemme at rengøre, og de kan holde i langt mere end 20 år, så derfor bør du ofre lidt på en god holdbar kvalitet. Du bør også overveje fordele og ulemper ved runde eller firkantede spiseborde, da den perfekte form er individuelt til den enkelte forbruger. De fleste køber et rundt eller et kvadratisk bord, og de passer især til mindre lokaler og til højst 8 personer.

Tidligere var spiseborde oftest rektangulære, mens det i dag er blevet mere moderne især i feng shui sammenhænge med runde og ovale spiseborde. Et rundt bord har ingen bordende, så alle er lige, og desuden har runde borde ingen irriterende kanter, som man uforvarende kan rende ind i. Familier med små børn i huset bør derfor især overveje runde og ovale spiseborde, og den eneste ulempe ved runde borde er, at de ikke altid står så stabilt som de firkantede borde. Runde borde kan derved nemmere tippe over.

Køb møbler online på nettet

Det er både nemt og hurtigt at indhente priser og detaljer på nye spiseborde, idet mange i dag bare går online på nettet og sammenligner tilbud far de mange webshops. Du finder især et stort udvalg af spiseborde hos Ilva og hos de andre store møbelhuse, som har store møbelforretninger overalt i landet. På deres webshop kan man nemlig få overblik over hele deres udvalg og hurtigt søge priser og billeder, samt man kan bestille varen og få den leveret på få dage. Priserne er ofte meget konkurrencedygtige på nettet, og desuden kan man roligt bestille varer online, da man jo altid har mindst 14 dages fuld fortrydelsesfrist.