Lamper fra 1960

Lamper fra denne tid er jo meget forskellige, men sådan en som mig forventer nok noget sprudlende energi. De skal fortælle noget om tiden og hele det oprør der skete i de små hjem i denne periode. De må gerne være sprælske, kreative, farverige, modige og fyldt med inspiration til enhver drømmer- der ønsker at bryde rammerne – og bryde fri af enhver form for fastlåshed, som vores samfund elsker her i nutidens Danmark. Jeg har fundet nogle lamper, som helt personligt for mig symboliserer perioden 1960 eller årene omkring denne periode.

Nordisk Solar lampe

Når man ser denne  Nordisk Solar lampe 1960’erne, ser man sol, måne og stjerne eller gør man. Den er i hvertfald indbegrebet af 1960érne. Grænserne fjernes og alt bliver muligt i en tid, hvor oprør synes vigtigere end gammeldags værdier opbygget gennem traditioner. Lampen er dannet af tre dråbeformede skærme af glas med topstykke af teak. Den er meget dekorativ og kan sagtens passe ind i et smukt indrettet vintage hjem fra 1960.

Sorring lampe

En anden klassiker er en sorring lampe. Den er ganske enkel og meget mere ligetil end en nordisk solar lampe. Umiddelbart vil jeg sige den oser af retro og kunne sagtens ligne noget, man selv havde lavet på et lerværksted- med noget træning dog!

Claus Boldby lampe

En rigtig sjov og speciel lampe, der virkelig virker klassisk for 60érne er denne Claus Boldby lampe. Jeg kan næsten se det for mig. Så vidt jeg har læst mig til er lampen lavet af akryl og på sådan en måde at den danner lameller i flere lag. Dens design er rigtig godt skruet sammen.

Jacob E. Bang- hyggelampe

En rigtig fin puttenutte lampe. Den er blå og hvid og rigtig sød og fin. Man kan anvende fyrfadslys eller stearinlys som lyskilde. Den har en glat naturlig overflade og en underdel med svare optiske striber. Jeg har fundet den på glashistorisk museum.

Find inspiration til andre perioder i Danmark her.