Aftensmad ideer

Mangler du også ideer til aftensmaden? Der er masser af aftensmadsideer at finde på familiejournalens hjemmeside. Find dem her. 

Aftensmad

Hjemme hos os så har vi tendens til at komme til at gentage retterne uge for uge. Hver fredag får vi næsten det samme med. Mandag og tirsdag er det nem mad ofte pitabrød eller noget færdigmad. Hvis vi skal med børnene til sport kan det sagtens bare være rugbrød vi spiser. Men behøver man egentlig spise den samme mad hver dag? Selvfølgelig ikke. Men på en eller anden måde har vi bare vænnet os til at spise det samme uge for uge og det er rigtig ærgerligt. Desuden skal man jo spise varieret, det er sundest. Derfor giver det slet ingen mening rent sundhedsmæssigt at spise så uvarieret.

Find nogle anderledes kogebøger

Til at starte med virkede det lidt svært. Vi anede ikke hvordan vi skulle finde ideer til aftensmaden. Vi blev bare ved med at lave de samme retter igen efter en måned. Men så fandt vi på at omlægge vores kost, spise mere grønt, have fokus på økologi og finde nogle andre kogebøger til skabet. Vi anskaffede os nogle vegetarbøger. Kødretterne kunne vi jo sagtens lave, dem havde vi jo spist hele vores barndom. Men tyrkisk linsesuppe, rødbedebøffer, stegte rødbeder, selleribøffer og hummus, var slet ikke noget vi var vant til at spise. Og sjovt nok fandt vi ud af at vores børn var med på ideen. Underligt nok blev den tyrkiske linsesuppe, som var fyldt med nærende grøntsager og linser hittet! Når vi laver den skal vi altid lave en dobbelt portion fordi alle spiser mere end de ellers plejer. Det fik os til at få modet til at eksperimentere med en masse andre forskellige supper. Og nu er vi efterhånden blevet gode til at variere vores kost. Så mit råd til dig er, prøv at kaste dig ud i noget helt nyt, det åbner virkelig øjnene. Måske skulle jeg prøve raw food eller sushi næste gang? Iøvrigt, så er mange kogebøger i dag, super flotte og kan derfor pynte rigtig flot på en fed vintagehylde i køkkenet. Så gør kogebøgerne til en del af indretningen derhjemme.