Måske er du ikke så meget til den moderne stil med rustfrit stål og moderne farver i hjemmet. Mange hælder snarere til den ældre retrostil, og her i Femina artiklen kan man læse en boligreportage om fransk vintagestil gennemført i hele boligen. Vi er på besøg hos Gitte Mengel, og hun er ikke til farver, så hun har skabt et harmonisk og romantisk hjem i sort og hvidt.

Boligen er i fransk vintagestil

I en travl hverdag er det vigtigt for mig at komme hjem til en bolig, der giver mig ro og harmoni. Jeg er slet ikke til farver. Derfor har jeg indrettet vores lejlighed udelukkende i sort og hvid og med en forholdsvis enkel møblering, forklarer Gitte Mengel, sales manager for bl.a. Christine Løgstrup, Huset Møller og Dolce and Gabbana.

Køkkenet

De sorte Eva Trio-gryder hænger flot i et fransk grydeophæng over komfuret. I køkkenet er der også blevet plads til et lille spisebord. Den lyse 160 m2 herskabslejlighed på Frederiksberg består af en entré, hvorfra der er adgang til et lille børneværelse, som parrets niårige søn Jarl bor i. Fra entreen er der også adgang til et lille toilet samt spisestue, anretterrum, køkken og fadebur. Spisestuen ligger en suite med stuen, hvorfra der er en dør ind til biblioteket, soveværelset og parrets badeværelse. Køkkenet er indrettet med en lille spiseplads. Det er her, familien samles om måltiderne til hverdag.

Kun gamle vintage-ting

Badeværelset med kar er udstyret med nyindkøbt gammelt inventar, så det får et særligt vintage-look, der passer til resten af lejligheden. Ud over de to store bløde, hvide sofaer i stuen samt diverse praktiske elartikler som radio, fjernsyn m.m., er det sparsomt med designernyheder i lejligheden. Den er udelukkende indrettet med smukke, gamle franske møbler, arvestykker og nips, som Gitte har købt i antikvitetsforretninger og selv sat i stand. Slagbordet er fransk og købt hvidpigmenteret og står permanent med begge plader slået op. Et kig gennem den brede åbning fra spisestuen og ind i stuen. Det store sorte franske dækketøjsskab rummer glas og porcelæn.