Her er et eksempel på hvorledes man kan omdanne et ældre men velfungerende køkken, således det passer ind i et moderne hjem. Du kan altså fremstille et nyt køkken til din bolig med materialer som er fra en anden tidsalder. Det bliver en helt vintage oplevelse i dit køkken. Betinna Holst fra bloggen http://blog.bettinaholst.dk/nyt-koekken-med-et-strejf-af-vintage/ fortæller her om indretning af køkkenet:

Et gammelt bord fra 1700-tallet, som tidligere levede sit liv på et postkontor, fungerer nu som spisebord i en mere moderne bolig. Jeg elsker, når folk slipper afsted med at mikse nyt og gammelt.

Jeg forsøger at ændre og tilpasse alle steder, og det er ikke alt, der bliver lige vellykket, men dette køkken ser trods alt ud til at være både personligt samt meget vellykket.

Jeg troede, da vi flyttede i nyt hus for nogle år siden, at jeg ville bo med flere vintage ting, men efterhånden som jeg finder mig mere og mere til rette i huset, er det ikke helt den vej, som jeg havde planlagt. Men der er dog stadig nogle vintage fund kommet til i årenes løb, men jeg tager det stille og roligt og venter på de helt rigtige genstande dukker op, så jeg kan få færdiggjort et perfekt vintage køkken.

Det kan være vildt, så svært det er at komponere tingene sammen, så de passer til hinanden. Den slags kræver utrolig meget tålmodighed. Det kan jo tage flere år at samle tingene, som ofte skal købes forskellige steder. Man kan få inspiration på internettet, og man kan gå på loppemarkeder og auktioner.

Det er klart, at der ikke længere findes så mange gamle genstande, som stadig er 100 % funktionsdygtige. Jeg ville for eksempel gerne have haft 2 brugte eller ældre designer stole til spisebordet. Jeg er faldet for rigtig mange på blandt andet Lauritz, men jeg vil helst ikke give ret meget for dem, det er min økonomi ikke klar til. Det er bedre at give det tid, så skal de rigtige møbler nok dukke op, hvis man bare er lidt tålmodig anlagt.

Måske lykkedes det en dag. Indtil videre lever jeg med de 2 billige stole fra Ikea til 75,- kroner, som venter på at blive skiftet ud.